Меню Вход

Седем български победи на "Девин Къп"

Седем български победи на
10-08-2010 03:00

10.08.2010 г.

Международният турнир за юноши и девойки до 14 години "Девин Къп" започна този вторник на кортовете на ТК "Левски" в София, а победи на старта на състезанието постигнаха общо осем български тенисисти.

При момичетата първи кръг преодоляха получилите WC Александра Караманолева и Виктория Бърдарова, а във втори към тях ще се присъединят още шест български тенисистки, които са сред поставените и почиваха в първи кръг - водачката в основната схема Вивиян Златанова, достигналите през миналата седмица до четвъртфиналите в Сливен Радина Димитрова и Габриела Стойменова, както и Даниела Кабакова, Виктория Очева, Десислава Златева.

При момчетата на старта на турнира победи постигнаха седем наши представители - получилите WC Александър Лазаров и Алекс Мартински, както и Никола Апостолов, Асен Димитров, Вълко Нешев, Теодор Бачев и Калоян Михайлов. Водачът в основната схема Любомир Лещански, както и Мирослав и Мариян Георгиеви, почиваха в първи кръг и ще започнат направо от втори.

На турнир за юноши и девойки до 16 години, провеждащ се в Австрия, Джулия Терзийска и Андрей Алауи се класираха за трети кръг. Терзийска е поставена под №4 в основната схема и почиваше в първи, а във втори даде само два гейма на представителката на домакините Ванеса Вотава.

Андрей Алауи, който през миналата седмица триумфира с титлата на двойки на силен международен турнир за юноши до 16 години в Германия, е поставен под №11 в основната схема в Австрия. В първи кръг Андрей се наложи с 6/3 6/0 над румънеца Александру Балин, а във втори отново бе убедителен, отстранявайки с 6/2 6/1 представителя на домакините Клеменс Майер.  В спора за място на четвъртфиналите Джулия Терзийска ще играе с поставената под №13 словенка Сара Палич, а Андрей Алауи със седмия в схемата Себастиан Офнер (Австрия).

09.08.2010 г.

Вивиян Златанова

През тази седмица в България ще се проведат нови два международни турнира, валидни за европейската и световна ранглиста при юношите и девойки, на който участие ще вземат едни от най-добрите млади български тенисисти в съответните възрастови групи.

На кортовете на ТК "Левски" в София ще започне състезанието за момчета и момичета до 14 години "Девин Къп", а мачовете от основната схема ще стартират във вторник. На турнира участие са заявили тенисисти от общо 22 страни от три континента.

България ще бъде представена от 49 участника, сред които личат имената на Вивиян Златанова, която през миналата седмица спечели титлата на турнира в Сливен  и Любомир Лещански, които игра финал.

От този понеделник на кортовете на ТК "Дема" в София ще се проведе и турнир за юноши и девойки до 18 години, в който отново ще има тенисисти от всички краища на света - ще участват представители на Китай, Германия, Русия, Боливия, Испания, Италия, Холандия и още 16 държави от общо три континента.

При юношите България ще бъде представена от 18 тенисисти, сред които са шампионът и финалистът на държавното първенство до 18 години "Девин Къп" Стефан Трифонов и Никола Телкеджиев. При девойките впечатление правят имената на Борислава Ботушарова и Анна Велева, които през последните няколко месеца се представят успешно на международни турнири до 18 години, достигайки на няколко пъти до четвъртфинали и полуфинали.

Двата турнира в София са част от серията състезания, организирани от Българската федерация по тенис, целящи да дадат възможност на младите български тенисисти да трупат опит в мачове срещу връстниците им от цяла Европа и останалата част на света, както и да печелят точки и да напредват в международните ранглисти в своята възрастова група.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+