Меню Вход

Андрей Алауи спечели силен турнир в Германия за юноши до 16 години

Андрей Алауи спечели силен турнир в Германия за юноши до 16 години
08-08-2010 03:00

1

Андрей Алауи и Джулия Терзийска участваха на силен международен турнир за юноши и девойки до 14 години, провеждащ се в германския град Улм. Младите ни тенисисти постигнаха по три победи на сингъл, но за съжаление загубиха на четвъртфиналите.

Андрей игра и на турнира на двойки, но при 16-годишните, където заедно с партньора му от Украйна Юрий Кривой записаха четири поредни победи и в крайна сметка триумфираха с титлата. Алауи и Кривой почиваха в първи кръг, във втори отстраниха в два сета представителите на домакините Хобгарски/Шнидер, а на четвъртфиналите и полуфиналите последваха две победи с по 6-2 4-6 10-7. Във финалния двубой Андрей и украинеца отново имаха много тежък мач, но за трети пореден път проявиха шампионски характер и след успех с 6-3 5-7 10-4 над поставените под №5 се поздравиха с титлата на силния турнир в Германия.

През тази седмица Алауи и Терзийска ще играят на състезание за юноши и девойки до 16 години, провеждащо се в Австрия. Джулия Терзийска е поставена под №4 в основната схема при момичетата, а Андрей Алауи е поставен под №11 при момчетата. На турнира ще участва и Петко Драгоев, който получи WC от организаторите.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+