Меню Вход

Про-Ам турнир във Варна събра националният ни отбор за купа Дейвис

Про-Ам турнир във Варна събра националният ни отбор за купа Дейвис
08-08-2010 03:00

1

През този уикенд на кортовете на ТК "Черно Море Елит" във Варна се проведе 11-тото издание на Про-Ам турнирът за купата на кмета на община Варна. В състезанието взеха участие 45 двойки, сред които личаха имената Тодор Енев, Валентин Димов, Ивайло Трайков, както и финалистът от Държавното първенство в зала Петър Трендафилов.

Мачовете започнаха в петък от 18,00 ч., а поради големият брой участници програмата в първите два дни на надпреварата продължи до близо 03,00 ч."Характерното за този турнир е, че самите състезатели много го обичат и го очакват с голямо нетърпение.  Тази година участваха 45 двойки от цялата страна, сред които имаше бивши и настоящи национални състезатели от отбора за купа Дейвис, също така участва и президентът на БФТ Стефан Цветков. Това е един турнир с много настроение и емоция", каза Огнян Илиев - главен треньор на клуба-домакин "Черно Море Елит" и треньор на отбора за купа "Дейвис".

Тодор Енев и партньорът му Григор Фиданов достигнаха до полуфиналите, а по пътя си отстраниха двойката на президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и Мирослав Печев.1

"Според мен това е най-силният Про-Ам турнир", сподели Тошко Енев. "Атмосферата е супер, мачовете се играят вечер на осветление, както на професионален АТР турнир".

Тодор Енев, както и почти всички най-добри български тенисисти ще участва на серията от три турнира "Фючърс" с награден фонд $10,000, първият от които започва на 16-ти август в София, следван от този в Бургас (23-ти август) и Добрич (30-ти август).

"Физически съм добре подготвен и имам сериозни амбиции. Целя се в първото място", коментира Енев. "През тази година се организираха цели шест фючърса, които не са никак малко. Фактът, че се провеждат в България, намалят разходите на състезателите, а и атмосферата е съвсем различна, публиката е зад теб. Благодарни сме на Българската федерация по тенис, че подпомага българските тенисисти и че успя да организира тези фючърси", завърши Тошко Енев.

С титлата на турнира триумфираха Добромир Ганев и Никола Попов, който се наложиха с 6-3 6-4 над Александър Марков и Генчо Генчев. Победителите и финалистите получиха купи и спортни артикули от кмета на Варна Кирил Йорданов, а всички участници си обещаха след година отново да се срещнат на кортовете на тенис клуб "Черно море Елит".1

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+