Меню Вход

БФТ организира нови четири международни турнира като част от стратегията за развитие на младите ни тенисисти

БФТ организира нови четири международни турнира като част от стратегията за развитие на младите ни тенисисти
04-08-2010 03:00

През 2011 г. в България ще се организират четири  международни турнира за момчета и момичета до 12 години от календара на Tennis Europe като част от стратегията на БФТ за развитие на младите ни тенисисти. През този сезон в България бяха проведени максимално разрешеният брой от по три международни състезания за юноши и девойки до 14, 16 и 18 години, а целта е от следващата година и на най-малките да се даде шанс за изява да премерят сили с връстниците си от цяла Европа.

Подобен род турнири ще предоставят възможност на най-добрите български момчета и момичета от най-ранна възраст да попаднат в състезателна обстановка и да натрупат ценен опит. Решението за реализирането на тази идея бе взето от управителния съвет на Българската федерация по тенис, а за организирането на тази серия от състезания крайната дума има Европейската тенис асоциация, която трябва да одобри тази инициатива. Според правилата на Tennis Europe всяка държава има право да проведе максимум три турнира в годината, но от БФТ имат амбицията тези състезания да са четири и най-вероятно от Европейската тенис асоциация ще направят изключение от правилника.

Като се има предвид добрите взаимоотношения на БФТ и Tennis Europe, както и факта, че президентът на родната федерация Стефан Цветков е и член на Борда на директорите на Tennis Europe, това решение би трябвало да е с положителен знак. Освен това един от основните приоритети на Европейската тенис асоциация е развитието на младите тенисисти, което съвпада и с целта на тази серия от турнири.

В началото на април в Пловдив съвместно се подготвяха националните отбори на България и Великобритания до 12 години, а през тази седмица на кортовете на ТК "Дема" се провежда международен лагер с участието на тенисисти от осем страни от Източна Европа под ръководството на известният швейцарски специалист Ролф Бюлер. Провеждането на тези четири международни турнира през 2011 г. ще даде възможност да се организират още подобни лагери, на които освен младите ни тенисисти, възможност да трупат опит ще имат и родните треньори.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+