Меню Вход

Заключителен турнир по програмата „Тенисът - спорт за всички" на ТК „НСА“

Заключителен турнир по програмата „Тенисът - спорт за всички
20-09-2018 14:13
На кортовете на ТК „НСА", гр. София се проведе заключителен турнир по програмата „Тенисът - спорт за всички". В надпреварата участваха представители от различни тенис клубове в София.

 

Първото място спечели Светослав Стоянов от ТК „Бароко". На второ място се класира Албена Станчева от ТК „НСА", а на трето Теодор Георгиев ТК „НСА". Домакините бяха подготвили медали за всички участващи млади тенисисти, а за победителите имаше купи и медали.


Програмата на БФТ "Тенисът – Спорт за всички", с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, осигури за четвърта поредна година безплатно обучения по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

Основната цел на проекта е да се популяризира тениса и да се привличат повече деца в този спорт.

По тази програма се провеждат регионални турнири, работи се с най-талантливите деца, като се подкрепя участието им на международно престижно състезание.

48 клуба в 25 населени места отвориха врати за обучение за деца от 6 до 12 г. през месеците от юни до октомври.

Градовете, в които се провежда програмата през 2018г. са: София, Банкя, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Пазарджик, Харманли, Хасково, Свиленград, Стара Загора, Бургас, Сливен, Нова Загора, Несебър, Ямбол, Варна, Шумен, Русе, Добрич, Каварна, Дряново, Троян, Плевен, Велико Търново и Севлиево.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+