Меню Вход

Тенисисти от 17 страни в спор за титлата на международния турнир за юноши и девойки до 14 год. в Сливен

Тенисисти от 17 страни в спор за титлата на международния турнир за юноши и девойки до 14 год. в Сливен
03-08-2010 03:00

1

Тенисисти от 17 страни от цяла Европа ще вземат участие на провеждащият се през тази седмица международен турнир за юноши и девойки до 14 години на кортовете на ТА "Спорт Палас" в Сливен.

В надпреварата ще участват едни от най-добрите млади български тенисисти, като при момичетата поставена под №1 е Вивиян Златанова, която в края на юли спечели Държавното лично първенство за девойки до 14 години. Сериозни шансове за титлата имат още Радина Димитрова и Даниела Кабакова, които през миналата година завършиха съответно на 1-во и 2-ро място в ранглиста на България за момичета до 12 години.

При юношите сред поставените ще бъдат Любомир Лещански, който в момента се намира на 2-ро място в националната ранглиста за момчета до 14 години, както и финалистът от Държавното лично първенство в тази възрастова група Габриел Донев. В турнира участие е заявил и Мирослав Георгиев, който през миналата седмица достигна до полуфинал на сингъл и на двойки на международния турнир в Свиленград.

Състезанието в Сливен е част от серията турнири в България, които се организират от Българската федерация по тенис и имат за цел да дадат шанс на младите ни тенисисти да премерят сили с връстниците си от цяла Европа и да спечелят точки за европейските ранглисти в своите възрастови групи.

През тази година се проведоха турнири за юноши и девойки до 16 години в София и Хасково, които бяха спечелени от Джулия Терзийска и Вилиан Петров, а в Свиленград с купата триумфираха Антоанета Царвулкова и Фердун Шефкедов. Благодарение на тези си победи младите български тенисисти се изкачиха с няколкостотин места напред в ранглистата и придобиха ценен опит и самочувствие в мачовете срещу връстниците им от цяла Европа.

Квалификациите на турнира в Сливен стартираха при традиционно добра организация този понеделник, а срещите от основната схема ще започнат в сряда. Финалите на сингъл при юношите и девойките са в неделя и да се надяваме, че младите ни тенисисти ще успеят за пореден път да спечелят купите както при момчетата, така и при момичетата.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+