Меню Вход

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички" в Хасково и Благоевград

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички
18-09-2018 12:30
През уикенда в Хасково и Благоевград се проведоха заключителни занимания по програмата „Тенисът - спорт за всички".

 

ТК „Хасково 2015" беше домакин на гостуващите клубове – ТК „Нова Загора", ТК „Хасково" и ТК „Харманли". Децата проведоха заключителни тренировки и се включиха в много разнобразни и занимателни игри подготвени от треньорите.

И през тази година в Регион Хасково се отчита сериозен ръст на интереса към участие в програмата „Тенисът - спорт за всички".


В УТК "Академик" гр. Благоевград също беше проведена последната тренировка за сезона по програмата „Тенисът - спорт за всички". Домакините бяха подговили много интересна тренировка по методиката "Evolve9", определяна от редица специалисти като „най-добрата в тениса за обучение на деца". През тази година "Evolve9" стартира официално в България.

Програмата на БФТ "Тенисът – Спорт за всички", с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, осигури за четвърта поредна година безплатно обучения по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

Основната цел на проекта е да се популяризира тениса и да се привличат повече деца в този спорт.

По тази програма се провеждат регионални турнири, работи се с най-талантливите деца, като се подкрепя участието им на международно престижно състезание.

48 клуба в 25 населени места отвориха врати за обучение за деца от 6 до 12 г. през месеците от юни до октомври.


Градовете, в които се провежда програмата през 2018г. са: София, Банкя, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Пазарджик, Харманли, Хасково, Свиленград, Стара Загора, Бургас, Сливен, Нова Загора, Несебър, Ямбол, Варна, Шумен, Русе, Добрич, Каварна, Дряново, Троян, Плевен, Велико Търново и Севлиево.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+