Меню Вход

Четири българки в основната схема на „Изида къп“

Четири българки в основната схема на „Изида къп“
17-09-2018 17:23
Четири българки ще участват в основната схема на традиционния международния турнир по тенис за жени „Изида къп". Надпреварата се провежда на кортовете на ТК „Изида" в Добрич. Състезанието се организира с подкрепата на Българската Федерация по тенис, "Изида" ООД и Община Добрич. Това е деветия международен турнир за жени от 2009 г. и седми подред с този награден фонд. Участват 54 състезателки от над 20 страни от 4 континента.

 

Държавната шампионка за жени Петя Аршинкова успя да премине през квалификациите. Днес Аршинкова се наложи с 6:4, 4:6, 6:1 над осмата поставена в пресявките Ипек Оз от Турция. Преди това Петя елиминира Кристина Адамеску от Румъния с 6:3, 6:4. Освен Аршинкова в основната схема на сингъл ще участват още три родни тенисистки. Това са Гергана Топалова, Ани Вангелова и Лия Каратанчева.

Първа поставена на турнира е №221 в световната ранглиста Андреа Роска от Румъния.

Мачовете от основната схема започват утре в 10.00 часа. Финалът по двойки ще се играе в събота /22.09/ от 14.00 часa, а поединично в неделя /23.09/ от 10.00 часа. Победителката ще заработи 3900 долара от наградния фонд и 50 точки за международната женска ранглиста на WTA.

И тази година шампионката ще бъде наградена с една от 30-те бронзови статуетки изработени от Добричкия майстор Христо Илиев. Те са копие на статуята в тенис комплекса на която той е автор. Статуетките бяха изработени през 2008 г. с идеята да има награди за победителите за следващите 30 години.

Днес в Добрич се състоя прескоференция, на която беше изтеглен и жребият за турнира. На събитието присъстваха Младен Матеев - президент на ТК „Изида" и собственик и управител на "Изида", Владислав Матеев – турнирен директор и тениситките Гергана Топалова и Улрике Ейкери от Норвегия.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+