Меню Вход

Григор Димитров спечели титлата в Дортмунд, Мартина Гледачева се контузи на финала в Палич

Григор Димитров спечели титлата в Дортмунд, Мартина Гледачева се контузи на финала в Палич
01-08-2010 03:00

Григор Димитров спечели петата си титла на турнири от серията фючърс, след като през днешния ден се наложи със 7/5 7/5 над Ян Ленард Щруф във финалния двубой на състезанието с награден фонд $15,000 (плюс гостоприемство) в Дортмунд (Германия).

Първият сет се реши благодарение на пробив в сметката на Григор при резултат 6/5, а във втората част се стигна до ситуация, в която представителят на домакините сервираше за изравняването на сетовете при 5/4 в негова полза. Първата ни ракета не само, че върна пробива в последния възможен момент, а при 5/5 спечели следващите два гейма, с което си осигури и крайният успех в мача.

Мартина Гледачева също бе много близо до титлата на турнира с награден фонд $10,000 в Палич (Сърбия), но за съжаление получи контузия във финалния двубой и бе принудена да прекрати участието си в мача при резултат 6-1 в полза на водачката в основната схема  Зузана Злочова.

Мартина се представи отлично и на двойки, където заедно с партньорката й Франческа Мазали достигнаха до финала, но в спора за титлата отстъпиха с 1/6 6/4 7/10 на поставените под №1 Злочова/Каятазович.

Всички резултати на българските тенисисти през тази седмица можете да намерите като кликнете тук.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+