Меню Вход

Международен лагер за момчета и момичета до 12 години започна този петък на кортовете на ТК "Дема"

Международен лагер за момчета и момичета до 12 години започна този петък на кортовете на ТК
30-07-2010 03:00

1

Международен лагер за момчета и момичета до 12 години започна този петък на кортовете на ТК "Дема" в София, в който участие взимат най-добрите тенисисти на България, Турция, Босна и Херцеговина, Молдова, Азербайджан, Македония, Албания и Грузия. Проявата се организира от БФТ и ТК "Дема" и е част от програмата за тенис-развитие на международната и европейската тенис федерации ITF и Tennis Europe.

Лагерът се ръководи от известния швейцарски специалист Ролф Бюлер, като тренировките ще продължат до вторник, а от сряда ще се организира турнир за всички участници. Инициативата е изключително полезна както за развитието на младите ни тенисисти, така и за присъстващите треньори, които ще имат възможност да трупат опит от съвместната си работа с Ролф Бюлер.

В последните няколко години от ITF и ТЕ започнаха да организират подобни лагери, на които всяка страна има право да участва с по две момчета и две момичета, а домакините с по четири. Именно поради тази причина БФТ направи всичко възможно да получи домакинството на проявата, като целта е възможно най-много деца от България да вземат участие в нея.

България е представена от едни от най-добрите си млади състезатели в тази възрастова група в лицето на Виктория Бърдарова, Петя Аршинкова, Алина Каражова, Александрина Шиникова, Зиновия Ванева (при момичетата) и Калоян Вълчев, Камен Димитров, Никола Георгиев, Мишел Тричков (при момчетата), а присъстващите български треньори са Златка Петрова и Даниел Ангелов.

Тази проява е част от серията лагери и семинари, целящи развитието на младите ни състезатели, като през тази година в Пловдив бе организиран съвместен подготвителен лагер с участието на най-добрите тенисисти на Великобритания и България при 12-годишните, а след това и участие на престижен международен турнир във Великобритания.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+