Меню Вход

БФТ и СпортМед с лекции за състезатели, треньори и родители

БФТ и СпортМед с лекции за състезатели, треньори и родители
07-09-2018 09:43
Българска Федерация Тенис и водещият специализиран спортно-възстановителен център СпортМед стартират партньорство за по-голяма грижа за тенисистите и се фокусират върху повишаване на информираността и знанието на състезатели, родители, треньори и всички заинтересовани по важни спортно-медицински теми пряко свързанни със спорта тенис.

 

„Ние вярваме в грижата за децата и подрастващите чрез спорта и неговото правилно практикуване, популяризираме активния начин на живот сред всички цели групи като инструмент за превенция на рискови поведения и хармоничен начин на живот. Сериозен фокус в нашата работа през последните години се поставя върху грижата за здравето на всички, за които работим. Отделяме внимание на информираността чрез интензивна работа с тенис треньорите, клубовете, родителите и всички заинтересовани относно здравето като по този начин се стремим да съдействаме за ранната превенция на травми и правилното и съобразено с тренировъчния процес възстановяване." – заяви Катерина Генова, генерален секретар на БФТенис.


БФТ и СпортМед ще проведат съвместни обучения и лекции, които са част от проекта „Топката е в твоето поле", който се осъществява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

По време на предстоящите държавни турнири по тенис до 14 г. в гр. София и финалния мастърс на БФТ до 12 и 14 г. управителят на СпортМед д-р Мартин Иванов ще запознае публиката с част от най-новите тенденции в областта. Д-р Иванов ще е на разположение за въпроси за всички заинтересовани след края на лекциите.


- 9 септември, неделя от 18:00 часа в спортен комлекс „Дема" – „ Ролята на лекарят за развитието и здравето на младия състезател - кога и защо да търсим спортния медик за преглед и съвет?"

- 20 септември, четвъртък от 18:00 часа в тенис клуб „15:40" - „Хранене и хранителен режим при младите тенисисти като основен елемент от процесът на възстановяване и растеж"

- 10 октомври, сряда от 17:00 часа в Национален ОББ тенис център – „ Ролята на съня като най-важната част от процесът на възстановяване – какво трябва да знаем и следваме."


Проектът „Топката е в твоето поле"- „Направи разумен избор" се осъществява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта за 2018 година и цели повишаване на информираността на младежта в няколко основни направления свързано.

Проектът цели да популяризира спорта, спортните дейности и активния начин на живот, здравословните навици като инструмент за придобиване на умения и алтернативи за превенция на рискови поведения, зависимости и агресия. Развитието на спорта в съвремието налага необходимостта от повишаване на информираността относно антидопинговите правила, политиката за борба с уредени мачове и хармоничното развитие с акцент върху физическото и психологическо здраве и методи за ранната превенция на травматични състояния от спорта. Посредством проекта БФТ се съсредоточава върху повишаване на информираността на състезатели, треньори, родители като се стреми в дългосрочен план информационната кампания по изброените теми да съпътства най-престижните събития от Държавния спортен календар през 2019 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+