Меню Вход

Младите български тенисисти с две победи на Европейското първенство до 12 год.

Младите български тенисисти с две победи на Европейското първенство до 12 год.
25-07-2010 03:00

1

През тази седмица в Тимишоара (Румъния) започнаха мачовете от груповата фаза на  Европейското отборно първенство за момчета до 12 години. Националният ни отбор в състав Мартин Атанасов, Калоян Вълчев, Никола Георгиев и треньор Александър Пенев постигнаха две победи в първите си две срещи и до голяма степен си осигуриха участие в следващата фаза на турнира.

В първия мач българските тенисисти победиха с 2-1 силния отбор на Сърбия. В  първата среща Мартин Атанасов се наложи с 6-4 6-4  над Борис Бутуля, във втората Калоян Вълчев отстрани с 6-1 6-2 Миомир Кецманович, а на двойките, който нямаха значение за крайния изход на двубоя, Мартин Атанасов и Никола Георгиев загубиха от Бутуля/Кецманович със 7-5 4-6 4-6.

Във втория мач от груповата фаза България победи с 3-0 Молдова, като този успех на практика ни осигури място на плейофите. Предстои среща с Полша, която ще реши разпределението на първите две места в групата.

Според регламента на турнира в груповата фаза участват общо 63 отбора от цяла Европа, които са разделени на четири зони. В нашата зона са осем отбора, които от своя страна са разделени на две групи. Първият от едната група играе срещу вторият от другата, а победителите се класират за финалите на Европейското първенство за момчета до 12 години, започващи на 5-ти август в Алгеро (Италия).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+