Меню Вход

Аршинкова и Велиева ще спорят за титлата при жените на Държавното първенство във Велико Търново

Аршинкова и Велиева ще спорят за титлата при жените на Държавното първенство във Велико Търново
31-08-2018 15:34
Петя Аршинкова ТК "Левски", гр.София и Хюлия Велиева ТК "Про спорт", гр.София се класираха за финала на Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени, което се провежда на кортовете на спортен център „Хемус" във Велико Търново. Надпреварата се провежда под патронажа на кмета на старата столица Даниел Панов.

 

Награденият фонд на първенството от 10,000 лева е осигурен с любезното съдействие на Община Велико Търново и „Кроношпан България" ЕООД.

Входът за всички тенис мачове е свободен за публиката. Финалната среща при жените е на 1 септември, а при мъжете на 2 септември.

Аршинкова срещу Велиева е повторение на финала от Държавното първенство в зала през тази година. Тогава Аршинкова спечели титлата в три сета.

На полуфиналите първата поставена Петя Аршинкова ТК "Левски", гр.София победи 16-годишната Беатрис Спасова ТК "Черно море Елит", гр.Варна с 6:4, 6:1.

В другата среща поставената под №3 Хюлия Велиева направи обрат и се наложи с 3:6, 7:6(6), 6:3 над втората в схемата Габриела Михайлова ТК "Сливен 92", гр.Сливен.

Резултати , жени 1/2 финали :

№1 Петя Аршинкова – Беатрис Спасова 6:4, 6:1

№3 Хюлия Велиева – №2 Габриела Михайлова 3:6, 7:6(6), 6:3

Благодарение на партньорството на Българската федерация по тенис и SoCourt може да гледате на живо срещите от Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени във Велико Търново.

Мачовете ще може да наблюдавате във фейсбук страницата на БФТ

https://www.facebook.com/BulgarianTennisFederation/

Камерите на SoCourt са разположени на корт 1, корт 2, корт 3 и корт 4.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+