Меню Вход

Цветана Пиронкова бе наградена за спортист на месеца

Цветана Пиронкова бе наградена за спортист на месеца
22-07-2010 03:00

Цветана Пиронкова бе определена за спортист на месеца на специална церемония в Пресклуб „България”, като за първата ни ракета гласуваха 28 от общо 29 медии.

Причина за това категорично решение бе фантастичното представяне на първата ни ракета на Уимбълдън, където Пиронкова достигна до полуфинал, като по пътя си записа пет поредни победи, включително и над петкратната шампионка Винъс Уилямс.

"Изключителна чест е за мен за първи път да спечеля наградата "Спортист на месеца". Аз си имах самочувствие и преди да достигна до полуфинала на "Уимбълдън", но сега наистина се чувствам по-уверена" сподели Цветана Пиронкова пред събралите се медии. "Мотивирана съм да печеля. Не мисля за мястото си в ранглистата, а за победите. С тях ще дойде и по-доброто ми класиране в ранглистата. Имам какво още да усъвършенствам, първия ми сервис трябва да влиза повече от 60%, върху форхенда също трябва да се работи, както и върху по-вариативната игра. Издръжливостта също е много важна" добави пловдивчанката.

Пиронкова каза още, че преди началото на US Open ще участва на три турнира - два с награден фонд $220,000 в Истанбул и Копенхаген, а в седмицата преди началото на Откритото първенство на САЩ ще играе на състезанието в Ню Хейвън с награден фонд $600,000.

Благодарение на невероятния успех на Уимбълдън Цветана Пиронкова се превърна и в една от основните фаворитки за спечелването на приза "Спортист на годината на България", като анкетата ще се проведе в края на 2010 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+