Меню Вход

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТО ДЪРЖАВНОТО ЛИЧНО ПЪРВЕНСТВО ПО ТЕНИС ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТО ДЪРЖАВНОТО ЛИЧНО ПЪРВЕНСТВО ПО ТЕНИС ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ
29-08-2018 12:05
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов, членът на УС на БФТ Екатерина Генова и генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова откриха официално Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени, което се провежда на кортовете на спортен център „Хемус" в старата столица.

Велико Търново приема да първи път състезание от такъв ранг. Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени се организира от Българската федерация по тенис и се провежда под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

В мъжкото първенство участват едни от изявените млади тенисисти Александър Лазаров, който в момента е № 617-в света и Габриел Донев. На кортовете в Старата столица излиза и шампионът от държавното първенство в зала Александър Донски. В турнира участва и Пламен Милушев, които само преди дни спечели турнир от програмата на Българската федерация по тенис в София. В схемата при мъжете е и търновецът Мартин Илиев – състезател на Тенис клуб „Барс", който в момента е под № 4 в ранглистата на България, както и шампионите при юноши Ивайло Керемедчиев, Пьотр Нестеров и Диан Недев. В състезанието участва и ветеранът и дългогодишен първенец на България Илия Кушев.

В състезанието при жените се включват 727-та в света Петя Аршинкова и Габриела Михайлова, както и неколкократната шампионка на страната Хюлия Велиева. В женския турнир представителка на домакините е Никол Русева – състезателка на тенис клуб „Престиж" – Велико Търново.

Основната схема на първенството включва индивидуални срещи и мачове по двойки (жени, мъже и смесени). Главен съдия на първенството е Веселина Донева.

Наградният фонд на състезанието е осигурен от община Велико Търново и „Кроношпан България" ЕООД.

Финалите при жените ще се играят в събота (1 септември), а при мъжете – в неделя (2 септември).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+