Меню Вход

Петрова и Янева с купата на двойки на „Редута"

Петрова и Янева с купата на двойки на „Редута
24-08-2018 16:36
Каталина Петрова (ТК „15:40", София) и Елизара Янева (TK "Академик 83", Пловдив) спечелиха титлата на двойки при момичетата от международния турнир по тенис до 12 г. „Редута къп" в София.

На финала съотборничките от националния тим по проекта „3Т" надиграха Наира Геворкян (Русия)/Габриела Стоянова (TK "15:40", София) с 6:3, 7:6(2).

 

При момчетата трофеят отиде у румънско-гръцкия тандем Картепутреда/Спиру, който победи изцяло румънската двойка Кристеа/Гету с 6:3, 6:3.

На сингъл от нашите до финала достигна Йоана Константинова (ТК „Плевен 90") при момичетата. В полуфиналите днес тя победи Ива Иванова (TK "Железничар 1996", Пд) с 6:3, 6:1. Съперничка на българското момиче в спора за титлата утре ще бъде Миа Ристич от Сърбия, която спечели другия полуфинал срещу Геворкян с 6:4, 4:6, 6:3.

 

За жалост при момчетата няма да имаме финалист, след като и двамата ни полуфиналисти претърпяха загуби днес. Анас Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър) отстъпи пред румънеца Картепутреда в оспорван мач със 7:5, 4:6, 2:6. Виктор Киров (TK "Виа Тенис Стар", Сф) пък не успя да се справи със Спиру и загуби с 0:6, 2:6. Така утре шампионите на двойки ще си оспорват и трофея на сингъл.

 

Надпреварата се провежда на кортовете на ТК „15:40" в София и е от календара на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД.

Благодарение на партньорството на БФТ и SoCourt пък финалите утре съща ще могат да се гледат на живо на фейсбук страницата на БФТ :

https://www.facebook.com/BulgarianTennisFederation/

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+