Меню Вход

Василев спечели утешителния турнир на "Редута къп"

Василев спечели утешителния турнир на Националите от "Б" тима на "3Т" програмата се представят добре на "Редута къп".
23-08-2018 18:44
Александър Василев спечели утешителната надпревара при момчетата на международния турнир до 12 г. „Редута къп". На финала представителят на клуба-домакин ТК „15:40" от София и на „Б" националния тим по програмата „3Т" се справи с 4:0, 4:2 с Ангел Владов (TK "Супер Спорт", Варна).

За полуфиналите на основната схема пък се класираха две български момчета. Друг от националите - Анас Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър), победи Давид Ракич от Сърбия с 6:4, 6:4 и утре ще спори за място на финала с румънеца Картепутреда, който спря Иван Монов (TK "Плевен-ПСК") след 6:0, 6:1.

 

В другия полуфинал ще играе Виктор Киров (TK "Виа Тенис Стар", Сф), който победи квалификанта Алекс Фреше от Франция с 6:1, 3:6, 6:3. Съперник на българското момче ще бъде Крис Спиру от Гърция.

 

При момичетата е сигурно, че ще имаме финалистка, тъй като в единия полуфинал утре една срещу друга ще се изправят Ива Иванова (TK "Железничар 1996", Пд) и Йоана Константинова (ТК „Плевен 90"). Днес Ива победи Натали Добрева (ТК „15:40", Сф) с 6:2, 6:0, а Константинова се справи с румънката Бертя с 6:4, 6:3.

 

Титлата в утешителния турнир спечели Тара Михалиевич от Сърбия след победа на финала над Ивона Савекова (TK "Пиронкови", Пд) с 4:1, 4:1.

 

Турнирът е част от календара на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+