Меню Вход

Вилиан Петров и Джулия Терзийска спечелиха международния турнир за юноши и девойки до 16 год. в Хасково

Вилиан Петров и Джулия Терзийска спечелиха международния турнир за юноши и девойки до 16 год. в Хасково
10-07-2010 03:00

1

 Българските тенисисти продължават с великолепните си изяви на международния турнира за юноши и девойки до 16 години в Хасково и след като в събота обраха титлите на двойки, днес младите ни надежди станаха и шампиони на сингъл както при момчетата, така и при момичетата.

Във финалният двубой при юношите Вилиан Петров се наложи с 6/3 6/3 над поставения под №1 Борис Саврански (Израел), а при девойките Джулия Терзийска триумфира с титлата след успех с 6/3 6/0 над Анастасия Николова.

Това бе първи спечелен турнир както за 15-годишният Вилиан Петров, така и за 14-годишната Джулия Терзийска на международни състезания в тази възрастова група, а успехът ще им осигури място в Топ 200 на европейската ранглиста за юноши и девойки до 16 години.

"Играх добре на финала, имах доста атаки на мрежата, форхенда работеше добре, също и сервиса." сподели шампионът. "Ще се опитам да спечеля и на следващия турнир, пък каквото стане" каза още Вилиан Петров, добавяйки че ако успее да попадне в Топ 10 на европейската ранглиста до 16 години за него ще е като сбъдната мечта.

1

Турнирът се проведе под непрестанен дъжд, като организаторите от ТК "Хасково" направиха и невъзможното да осигурят на младите ни състезатели подходящи условия за игра. "Всеки ден валеше. Всяка сутрин хората се бориха, попиваха водата, стараха се много и положиха невероятни усилия" коментира главният съдия Любомир Бадински.

Българската федерация по тенис организира през тази година максималния възможен брой от три международни турнира за юноши и девойки до 16 години, като това ограничение е наложено от Европейската тенис асоциация. През миналата седмица бе състезанието в Свиленград, през тази в Хасково, а през следващата младите ни тенисисти ще мерят сили с връстниците си от цяла Европа на кортовете на ТК "Дема" в София.

"Тези международни турнири помагат много, защото се трупат точки, самочувствие и това ти позволява да играеш по-добре" сподели шампионът Вилиан Петров, който в Свиленград достигна до финал, а в Хасково триумфира с титлата.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+