Меню Вход

Отборът на България излиза за победа срещу Словения в мачовете от купа Дейвис

Отборът на България излиза за победа срещу Словения в мачовете от купа Дейвис
08-07-2010 03:00

1

Националният отбор на България гостува на Словения в мач от втора Евро-африканска група на купа Дейвис. Двубоят започва този петък с две срещи на сингъл, в събота са двойките, а в неделя ще се изиграят останалите два мача на сингъл. "Обстановката е много добра. Всички сме заедно, тренираме много сериозно и се подготвяме за битката, която предстои", коментира капитанът Огнян Илиев ден преди началото на сблъсъка.

А битката наистина ще е сериозна. Словенците ще излязат с най-доброто, с което разполагат, като впечатление правят имената на Грегa Жемля и Блаж Кавчич, които заемат съответно 123-то и 157-мо място в ранглистата, а през последните месеци демонстрират много добра форма. И двамата словенски тенисисти преодоляха първи кръг на основната схема на Ролан Гарос, като Кавчич бе близо до сътворяването на сериозна сензация, но все пак отстъпи в четири сета на Анди Родик.

Но по-предното класиране на словенците не им помогна по никакъв начин, когато се изправиха срещу първата ракета на България - през 2009 г. в Кремона Григор Димитров отстрани Блаж Кавчич с 6/4 6/2, а само преди десетина дни на чалънджъра в Марбург победи и Грегa Жемля в изключително оспорван двубой, завършил 3/6 6/3 7/6(0) в полза на младия българин."Наистина тези две победи ни дават малко предимство, което трябва да използваме в деня на мача и се надявам, че всичко ще свърши в наша полза", каза Григор Димитров. "Целият отбор сме добре подготвени, има сигурност в нас и се намираме в отлично състояние. Разбира се, че можем да ги победим. Петъчният ден е от голямо значение и е много важно как ще започнем. Но съм сигурен, че ако всичко е наред и ако играем както до момента в мачовете от купа Дейвис, тогава мисля, че няма да имаме проблеми и се надявам, че ще успеем да победим", добави още Григор.

А нашите момчета са показали, че могат да играят на световно ниво, особено когато излязат в мач от купа Дейвис и доказаха това само преди няколко месеца с победата си над Монако. Но тогава имаха зад гърба си една невероятна публика, която бе изпълнила до краен предел зала София и ги подкрепяше през цялото време. "Определено ще ни липсват", сподели Григор Димитров. "Това, което се случи в зала София бе един голям плюс за нас и без тяхната подкрепа може би нямаше да победим в мача на двойки. Но в момента трябва да се концентрираме изцяло върху мача срещу Словения".

1

"Не бих казал, че класирането на словенците в ранглистата ни притеснява", добави Ивайло Трайков. "И друг път сме се изправяли срещу противници, които са по-напред от нас и сме побеждавали. Никой не се притеснява и всеки си гледа работата. Тренираме, подготвяме се по възможно най-добрия начин и сме готови за петък. При добра игра и стратегическа подготовка всичко може да стане. Всеки може да победи всеки. Това е купа Дейвис, така че всичко се случва. Имаме добър шанс за успех".

На същото мнение е и Тодор Енев, който има цели 25 победи в мачовете за купа Дейвис. "Мисля, че можем да се справим. Наистина опита е важен, но също така и подготовката. Чувствам се много добре подготвен, федерацията осигури на целия отбор абсолютно всичко, от което имахме нужда и се надяваме в неделя да се радваме на победата".

"Когато играеш за купа Дейвис има може би малко повече отговорност, но пък при успех чувството е още по-хубаво, защото печелиш не само  за себе си, но и за отбора и за България", сподели Валентин Димов.

Каквото и да се случи, както и да завърши двубоя, едно нещо е сигурно - момчетата са подготвени, имат желание за победа и ще дадат всичко от себе си, за да я постигнат. "Обстановката е много добра, дружелюбна, микроклиматът е отличен. Те са професионалисти, които знаят за какво са дошли и ще се опитат да го постигнат”,  завърши капитанът Огнян Илиев.

Кликнете тук за фотогалерия със снимки от тренировката на националния ни отбор в Словения

1

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+