Меню Вход

Трима наши са на полуфинал на двойки в Словения

Трима наши са на полуфинал на двойки в Словения
12-07-2018 20:42

Трима български тенисисти ще играят на полуфиналите на двойки на международния турнир за юноши и девойки до 14 г. от календара на Тенис Европа в словенския град Порторож.

Ангела Ганева (ТК „Кристи", Дряново) и Виолина Митрофанова (ТК „Спорт Палас", Сливен) трябваше да изиграят два мача днес в надпреварата при девическите двойки, за да стигнат до спора за класиране на финала. Първо българските момичета се справиха със словенките Гроселж/Знудерл със 7:6(1), 6:2, а после победиха и техните сънароднички Ахчан/Хожник с категоричното 6:1, 6:1. В полуфинала утре съпернички на нашите ще са поставените под номер 1 в схемата Драме/Ребек отново от Словения.

Всъщност, и Ангела, и Виолина излизаха днес три пъти на корта, тъй като преди това имаха и мачове на сингъл. Ганева трябваше да доиграва мача си от третия кръг, който бе прекратен снощи при 4:4 в третия сет заради дъжд, но за жалост загуби с 1:6, 3:6, 4:6 от Ребек.

Митрофанова пък отстъпи на фаза ¼-финал от Драме с 2:6, 2:6.


Виктор Марков (ТК „Диана", София) също игра два мача на двойки с италианския си партньор Франческо Тестори. Първо те победиха словенския тандем Крижник/Микович с 6:3, 6:4, а после се справиха и с №3 в схемата Джордано/Пелузо от Италия с 1:6, 6:4, 10/6. На полуфиналите утре Марков и Тестори ще се изправят срещу Гула/Семанчик от Словения, които днес победиха на ¼-финалите българската двойка Димитър Пенчев (ТК „Кристи", Дряново) и Михаил Иванов (ТК „15:40", София).


Всички български състезатели са част от „Б" националния ни тим до 14 г. и участват в турнира благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД.

Треньор на тима ни е Велиан Бакалов.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяFPI
Официални партньориHEADAsicsSoCourt
Медийни партньориTennis 24
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+