Меню Вход

Нунев и Карагьозан спечелиха Регионалното първенство до 8 г. в Добрич

Нунев и Карагьозан спечелиха Регионалното първенство до 8 г. в Добрич
11-07-2018 20:15

Пламен Нунев (ТК „Приста 2011", Русе) и Сара Карагьозан (ТК „Шуменец", Шумен) спечелиха Регионалното първенство за деца до 8 г., което се проведе през уикенда на кортовете на ТК „Изида" в Добрич. Надпреварата бе от програмата „Тенисът – спорт за всички" на Българсака федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта.

На финала Нунев победи Максим Николаев (ТК „Шуменец", Шумен) с 4:0. Преди това той спечели срещу друг представител на шуменския клуб - Богдан Филев с 4:1 на полуфиналите, а в гупата си завърши на първо място с 3 победи.

Бронзовият медал бе спечелен от Филев, който надигра в спора за третото място Мартин Георгиев (ТК „Приста 2011", Русе) с 4:2.

При момичетата Саря Карагьозан победи във финала Рада Колева (ТК „Шуменец", Шумен) с 5:3 в доста оспорван мач. Преди това на полуфиналите тя се справи с Никол Нунева (ТК „Приста 2011", Русе) с 4:0, а в групата си записа три успеха без да загуби гейм.

На трето място завърши Нунева, спечелила мача за трето място с 4:0 срещу Калина Денева (ТК „Черно море Елит", Варна).

В надпреварата се включиха общо 16 малки тенисисти (по 8 момичета и момчета), които играха всеки срещу всеки в по две групи по 4. Те бяха представите на клубове от Добрич, Варна, Шумен и Русе.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+