Меню Вход

Зоя Чавдарова с три титли от Държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички

Зоя Чавдарова с три титли от Държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички
09-07-2018 16:09
Зоя Чавдарова ТК „Велто", гр. Варна спечели три титли от Държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички. За първи път в мъжете и жените участваха в обща схема, а не бяха разделени.

 

Във финала на сингъл Зоя Чавдарова победи Владимир Гюров ТК „Левски" с 6:1, 6:1. В спор за третото място Христо Босаков ТК „Локомотив", гр.Пловдив се наложи над Калин Асенов „СТК" Троян" с 4:0, 4:1.


В турнира на двойки първото място спечелиха Мария Петрова ТК"Левски" и Зоя Чавдарова ТК „Велто". На второ място се класираха Борис Томов ТК "Левски" и Димитър Димитров ТК „Локомотив", гр. Пловдив. Трети се класираха Владимир Гюров ТК „Левски" и Христо Босаков ТК „Локомотив", гр.Пловдив, а четвърти Петко Сталинчев „СТК" Троян" и Калин Асенов „СТК" Троян"


На смесени двойки Зоя Чавдарова и Калин Асенов победиха във финала със 7:5, 6:2 Владимир Гюров, Мария Петрова.


Изключителен жест към участниците на първенството направиха Орлин Станойчев и Николай Станойчев. Поради лошото време те предоставиха техния покрит корт за изиграване на голяма част от мачовете.


Финалите се играха на централения корт на Националния тенис център в София. Наградите на победителите връчи Дилян Борисов – старши експерт в дирекция "Управление на спорта за всички" в ММС.


БФТенис осигури всичко необходимо /екипи, ракети и топки и др./ за провеждане на Държавното първенство.

През месец септември националният отбор за хора в инвалидни колички ще проведе лагер в Пловдив.


На шампионката Зоя Чавдарова предстоят турнири в Белгия и Швеция. Целта е Зоя да се опита да достигне до Параолимпийските игри в Токио през 2020 година. Ако успее, тя ще стане първата българска състезателка по тенис в инвалидна количка, която достига до такъв форум.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+