Меню Вход

Лагер-семинарът „Devin Kids Tennis” се превърна в истински празник на тениса за децата от регион Варна

Лагер-семинарът „Devin Kids Tennis” се превърна в истински празник на тениса за децата от регион Варна
31-05-2010 03:00

Четвъртият лагер-семинар "Devin Kids Tennis" от съвместната инициатива на Българската федерация по тенис и генералния спонсор на БФТ - "Девин" АД се проведе на кортовете на тенис клуб "Черно море Елит" във Варна, а в тенис празника участие взеха близо 50 деца от Добрич, Разград, Силистра и Варна.

"Devin Kids Tennis" е част от програмата на  БФТ "Тенисът – забавен, лесен и полезен"   и инициативата на международната тенис федерация ITF "Play & Stay", насочени към децата на възраст от 5 до 10 години, които вече се занимават  или имат желание да започнат да играят тенис.

Докато Федерер, Надал и компания демонстрират тенис умения на "Ролан Гарос", малките тенисисти във Варна показаха не по-малко желание за игра, но за съжаление победителят в дадена възрастова група можеше да бъде само един. При момичетата и момчетата до 8 години титлата спечелиха Жана Консулова и Михаил Мутафов от ТК "Черно море Елит". При 10-годишните на първо място се класираха Ралица Димитрова и Момчил Рангелов, отново от ТК "Черно море Елит".

2

"За мен тези прояви са изключително полезни с оглед мотивиране и запалване на децата и показването на красотата на играта", каза Димитър Попов, баща на една от участничките в лагер-семинара. "Идеята за детски топки е много добра, това прави разиграванията по-дълги и по-интересни".

"Много ми хареса, забавлявахме се много", сподели 8-годишната Марина, която се класира на четвърто място при момичетата.

След края на състезанията за всички участници бе организирано парти с торта и много награди, а класиралите се от първо до четвърто място получиха купи и медали, както и подаръци от спонсора на проявата "Девин" АД. След приключването на лагер-семинара във Варна следват такива в Сливен и Хасково.Кликнете тук за фотогалерия със снимки от "Devin Kids Tennis" Варна.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLONБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+