Меню Вход

Президентите на БФТ Стефан Цветков, на европейската федерация Жак Дюпре и на френската Жан Гашасин отбелязаха днес Деня на България по време на "Ролан Гарос"

Президентите на БФТ Стефан Цветков, на европейската федерация Жак Дюпре и на френската Жан Гашасин отбелязаха днес Деня на България по време на
27-05-2010 03:00

Ден на България по време на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" бе организиран днес в Париж. Честването, на което водещи фигури бяха президентът на европейската тенис асоциация и вицепрезидент на ITF Жак Дюпре, на френската федерация Жан Гашасин и на българската Стефан Цветков, е част от отбелязването на 80-годишнината на БФТ.Част от българската делегация за Деня на България на Ролан Гарос със звездите на тениса от миналото Седрик Пиолин, Арно Бьоч и Орлин СтанойчевЧаст от българската делегация за Деня на България на Ролан Гарос със звездите на тениса от миналото Седрик Пиолин, Арно Бьоч и Орлин СтанойчевНа тържествената церемония присъстваха още председателят на клуба за българо-френско приятелство и депутат от френския парламент Жерминал Перо, временно управляващата посолството на България във Франция Уляна Богданска, големият български тенисист Орлин Станойчев, легендите на световния тенис от близкото минало Седрик Пиолин и Арно Бьоч. БФТ бе представена от президента Стефан Цветков, вицепрезидентите Огнян Илиев и Георги Крумов, членът на УС Явор Цаков."Срещата премина при голям интерес от страна на френските медии и официални лица. Отделя се голямо внимание на България и българския тенис. Това е както едно уважение към нас, така и задължение да продължаваме със същите темпове на развитие", каза президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.България е единствената страна, която е чествана в рамките на настоящото издание на "Ролан Гарос", а домакините се отнесоха към представителите на българския тенис с огромно внимание. Бяха проведени формални срещи с ръководството на френската и европейската тенис федерации, присъстваха и ръководители на федерации както от Европа, така и от целия свят. На срещите Стефан Цветков и останалите ръководители на БФТ обсъждаха възможностите за бъдещи двустранни сътрудничества.Стефан Цветков и официалните представители на домакините Жак Дюпре и Жан Гашасин размениха подаръци и почетни плакети във връзка с Деня на България, след което бе организиран официален обяд. За представителите на БФТ бяха отделени специални места в президентската ложа, от които да наблюдават мачовете от днешния пети състезателен ден на "Ролан Гарос".

2
Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+