Меню Вход

Деца от София показаха тенис умения в програмата Devin Kids Tennis

Деца от София показаха тенис умения в програмата Devin Kids Tennis
25-05-2010 03:00

Днес на кортовете на тенис клуб "15-40" в София се състоя поредният лагер-семинар "Devin Kids Tennis", част от програмата на БФТ "Тенисът – забавен, лесен и полезен" и инициативата на международната тенис федерация ITF "Play & Stay", насочени към децата на възраст от 5 до 10 години.

1В "Devin Kids Tennis" отново се включиха голям брой деца, част от които за първи път играха тенис, а всички участници демонстрираха голямо желание и ентусиазъм. В провелите се състезания победители на "червен корт" (за деца до 8 год.) станаха Ивайло Дечев и Дария Шаламанова, а на "оранжев корт" (от 8 до 10 год.) - Йоан Станоев и Александрина Илиева.В лагер-семинара се включиха и двама от най-успешните тенисисти за отбора на България за Купа "Дейвис" Иво Братанов и Тодор Енев, които дадоха ценни съвети на малките спортисти.

2"Много са полезни такива инициативи. Децата се радват много, имат голямо желание да играят и се надявам всички да спортуват и да се ориентират към спорта и тениса", каза Тодор Енев, който бе дошъл да изрази подкрепата си към проекта."Някои от децата за първи път усетиха турнирна атмосфера, играят точки, борят се", сподели Иво Братанов. "Успяха да поиграят с различни треньори, срещнаха се с деца от различни клубове, мисля, че се получи много добре. Има 7-8 годишни деца, които играят много добре - форхенд, бекхенд, волета, смачове. Много ми харесаха и мисля, че и за тях беше интересно. За тях това е опит, който ще им бъде много полезен за в бъдеще. Трябва да има повече такива инициативи."

3След края на състезанията за всички участници бе организирано парти с торта и много награди, а класиралите се на първо, второ и трето място получиха купи и медали.След приключването на лагер-семинара в София следват такива във Варна (31 май - 1 юни), Сливен (18-19 юни) и Хасково (края на юни).

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLONБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+