Меню Вход

ITF курс за треньори се провежда в София

ITF курс за треньори се провежда в София
14-06-2018 09:20
На базата на БНТЦ в София започна вторият модул от курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF).

 

Заниманията са водени от Манук Хиндлиян и Пресиян Коев. В тях се участват 18 треньора от цялата страна. Това е най-трудния и тежък модул в който треньорите получават най-много информация.

Родните специалисти получават информация, която е базирана на модерната методология за преподаване и която е обърната изцяло към играча. Тук играча е най-важен за сметка на традиционната подготовка в която треньора е най-важен. Треньорите развиват целия подход в четирите направления : ментална, техническа, тактическа и физическа подготовка. Всички кандидати показват огромно желание и интерес в занимянията.

Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула.

След края на третия модул, всички родни специалисти, които преминат успешно курса ще получат сертификат от от ITF и БФТ за успешно завършен курс на Ниво 1, който отговаря на деца от 6 до 12 годишна възраст.

Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.

През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+