Меню Вход

Лещански и Мирчев спечелиха втория турнир от веригата 4Моve17+

Лещански и Мирчев спечелиха втория турнир от веригата 4Моve17+
11-06-2018 16:07
Отново с интересни битки, спортменско отношение и качествен тенис завърши и втория турнир от веригата 4Моve17+.

 

Домакинът СК ДЕМА се превърна в арена на страхотни тенис битки, а второто състезание беше само по двойки и се проведе само в неделния ден.

Всички двойки бяха разпределени в 4 групи и се играеше на принципа всеки срещу всеки като първите две двойки от всяка група се класираха на четвъртфиналите, където се играеше на директна елиминация.

Въпреки проливния дъжд, който се изля над кортовете, в рамките на два часа домакините ги бяха подготвили и битките продъжиха с пълна сила.

Победители станаха двойката - Любомир Лещански, който игра в тандем с Георги Мирчев, който пък на първия турнир игра и финал поединично. На финала те за втори пореден път в рамките на няколко часа, но много по-трудно с резултат4/5 (4), 4/2, 10/3 се наложиха над Румен Господинов и Стоян Плугаров, които пък от своя страна бяха финалисти и в първото издание на веригата.

В полуфиналните мачове Господинов/Плугаров губеха с 5/1 от победителите в първото издание Иво Божилов и Пламен Пенев, но с добра игра обърнаха мача и спечелиха с 7/5. В другият полуфинал Лещански/Мирчев победиха Николай и Ивайло Иванови след 4/1 и отказ на двойката поради контузия.

Финалистите получиха брандирани медали с името на партньора на веригата - изотонични напитки за високи резултати 4Move. По 1 напитка имаше и за всеки един участник. Допълнителни награди за всички бяха осигурени и от другит партньор на СК ДЕМА и веригата - DoppelHerz, които са висококачествени немски хранителни добавки и витамини.

В 5-тата юбилейна година на веригата бяха предвидени общо 5 турнира, но поради големия интерес се добави още един, който ще се проведе на 1-2 септември и ще включва игри и поединично и на двойки на кортовете нa тенис клуб Happy Win.

Следващият турнир ще включва и двете дисциплини и ще се проведе на 23-24 юни в СК ДЕМА.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+