Меню Вход

Представяне на резултатите от тестирането на най-добрите ни състезатели от 12 до 18 годишна възраст

Представяне на резултатите от тестирането на най-добрите ни състезатели от 12 до 18 годишна възраст
03-06-2018 22:31
В заседателната зала СК „Дема" беше направена презентация на резултатите от тестирането и изготвяне на база данни на най-добрите ни състезатели до 12,14, 16 и 18 годишна възраст. През месец април в рамките на два лагера, спортният отдел към БФТенис направи различни видове изследвания на водещите млади тенисисти. Получените резултати ни показват няколко основни тенденции в развитието на младите ни таланти.

 

На презентацията Светослав Андонов представи резултатите от кондиционните изследвания на спортистите, Вадим Чергов - координатор "Спортен календар и програми" в БФТ запозна присъстващите с техническите резултати, Даниел Ангелов с техническите резултати, Велиан Бакалов представи от името на Николай Ганчев резултатите от психологическите тестове, Мариана Ненова - член на УС на БФТ представи резултатите от изследванията на структура и състав на тялото.

Всички специалисти запознаха присъстващите треньори и родители с тенденциите, които се получиха след изследванията, запознаха аудиторията с начина по който може да се партнира с БФТ, и по какъв начин всеки един специалист може да бъде полезен на клубовете, състезателите и треньорите.

Срещата беше закрита от Пресиян Коев - спортен директор на БФТ. Той анонсира стартирането на здравната тенис академия и представи две платформи на федерацията за общо достъпна информация.


Целта на проведените през месец април лагери е изготвяне на профил на всеки състезател, направен на базата на различни тестове. Резултатите дават ясна и точна обратна връзка относно всяко едно качество, необходимо за практикуването на тениса на състезателно ниво (национално и международно). Тази информация е от изключителна полза за състезателите и техните лични треньори, изготвяйки стратегии и планове за развитие на играчите.

Този тип изследвания се провеждат за първи път в България, а в лагерите участваха голяма част от най-проспериращите родни таланти.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+