Меню Вход

Бивш национал за Купа „Дейвис“ спечели рекордния по участници първи турнир от верига „4Move 17+“ за 2018 г.

Бивш национал за Купа „Дейвис“ спечели рекордния по участници първи турнир от верига „4Move 17+“ за 2018 г.
14-05-2018 21:56
Бившият състезател от националния ни отбор за мъже за Купа „Дейвис" Петър Трендафилов спечели първия турнир от Тенис веригата 17+ за 2018 г., който премина при рекорден брой участници – 39 поединично и 12 двойки. Редица елитни наши тенисисти от най-близкото минало като шампиона Трендафилов, Ивайло Божилов, Румен Господинов, Вадим Чергов, Владислав Моленда, Никола Димитров и т.н. бяха сред имената в първия турнир от веригата, която от тази година е с нов генерален спонсор и носи името „4Move 17+".

Петър Трендафилов започна с убедителни победи, срещна сериозна съпротива в полуфинала срещу Вадим Чергов за 6:4, а във финала се наложи над Георги Мирчев с 4:0 4:1. „Организацията и нивото на състезателите беше на високо ниво, като на редовен мъжки турнир от календара на БФТ. Всички се чувствахме прекрасно", коментира след успеха си бившият ни национал. В надпреварата по двойки първи завършиха Ивайло Божилов и Пламен Пенев, втори Румен Господинов и Стоян Плугаров.

Веригата „4Move 17+" включва пет турнира през 2018 г. с общ награден фонд 4200 лева, които се провеждат на кортовете на Спортен комплекс „Дема" в столичния квартал „Младост 1-А". В три от тях ще се играе и поединично, и на двойки, а два от турнирите са само по двойки, като следващият е на 10 юни. Друг партньор, който подкрепя веригата, е немската фирма за висококачествени хранителни добавки и витамини Doppel Herz.

Във веригата могат да участват тенисисти над 17 години, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори. Единственото ограничение е да нямат точки в световната ранглиста на АТР и да са извън топ 24 на националната ранглиста за мъже в момента.

„Веригата цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Искаме им да дадем възможност да се запазят като редовно практикуващи тенис. Това са спортисти, чиято подготовка е отнела години усилия на много хора – състезатели, треньори и родители. Този труд не трябва да отива напразно, ако вече не е насочен към професионалния тенис по редица причини. Веригата обаче е отворена и за любители на всякаква възраст. Често пъти със своята квалификация и любов към тениса те не отстъпват на гореспоменатите състезатели", коментира директорът на веригата и член на УС на БФТ Мариана Ненова.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+