Меню Вход

Петима българи ще играят на полуфиналите на сингъл в Добрич

Петима българи ще играят на полуфиналите на сингъл в ДобричГеоргиев и Маринов ще играят един срещу друг в полуфинала на сингъл и заедно във финала на двойки.
03-05-2018 17:41
Петима български тенисисти (3 момчета и 2 момичета)се класираха за полуфиналите на международния турнир до 12 г. „Изида къп" в Добрич.

При момчетата до тази фаза проби само един представител на Румъния – Лука Преда, който ще спори за място във финала с Александър Василев (ТК „15:40", Сф). Днес младият софиянец надигра квалификанта от Румъния Константин Даниел Митранка с 6:2, 6:1.

 

В другия полуфинал един срещу друг ще излязат съотборниците в „А" националния тим по програмата „3Т" и партньори на двойки Георги Георгиев (ТК „Сливенград") и Павел Маринов (TK „Супер Спорт", Вн). След тежкия мач вчера, днес Георги не даде нито гейм на Никола Маринов (ТК „Испано", Вн) – 6:0, 6:0, а Павел се справи с 6:3, 6:0 с участващия с „уайлд кард" румънец Рафаел Гроси.

Георгиев и Маринов ще играят на финала на двойки, след като днес се наложиха над кипърския тандем Склеаренко / Тимини с 5:7, 6:3, 10-1.

 

При момичетата България ще има сигурна финалистка, след като в единия полуфинал утре една срещу друга ще излязат съотборничките в ТК „Плевен 90" Роси Денчева и Йоана Константинова. Роси е миналогодишна шампионка и участничка в „А" тима на „3Т", а Йоана е в „Б" отбора на същия проект.

 

Днес Денчева победи с 6:3, 6:1 квалификантката от Румъния Ева Мариа Йонеску, а Константинова се справи с друга българка – Емма Фантусис с 6:1, 6:0.

Другият полуфинал пък е изцяло румънски, като една срещу друга ще се изправят квалификантката Йоника срещу Елена Руксандра Бертя.

 

Участието и на двата национални отбора до 12 г. в Добрич е благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. „А" тимът ни е воден от треньора Даниел Ангелов, а „Б" състава – от Александър Арсовски.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+