Меню Вход

Представиха най-добрата методика за обучение по тенис на деца

Представиха най-добрата методика за обучение по тенис на деца
02-05-2018 16:24
Методиката "Evolve9", определяна от редица специалисти като „най-добрата в тениса за обучение на деца", бе представена в България.

На 1 и 2 май в Националния тенис център в София Българската федерация по тенис официално стартира програмата у нас.

По този повод семинар пред българските треньори изнесе основателят на методиката Майк Барел. Над 50 родни специалисти получиха ценни напътствия и участваха в различни занимания по програмата.

Майк Барел е треньор по тенис с над 25-годишен опит, като повече от 15 от тях прекарва в работа с деца до 10-годишна възраст. Барел има многобройни презентации на национални и международни конференции и е автор на статии и наръчници (един от които е по програмата на ITF Тенис10).

Работил е по програми към USTA, Tennis Australia, LTA (GB), Chinese Tennis Association и много други нации, включително Холандия, Норвегия, Естония, Кипър и Унгария.

Основната цел по прилагането на програмата е българските деца и техните треньори да получат най-високо качество продукт, който да помогне за изграждането на повече добри тенисисти в бъдеще, да се достигне до повече забавление в тренировките и да повиши броя на практикуващите нашия спорт.

Мисията на „Evolve9" е да помогне на треньорите да изградят по–добри и по–подходящи програми и да преподават качествено, като взимат предвид нуждите на всяко дете. Основите на методиката са - разбиране на детето, обучаване на детето и създаване на подходящата среда.

Чрез програмата могат много лесно да бъдат представени състезанията като нещо, което не е толкова трудно и сложно. Тя им помага да съживят състезателя в себе си.

България е една от първите държави по света заедно със Сърбия, Норвегия и САЩ, които ще работят по тази програма.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедФИДУЕБ
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+