Меню Вход

Треньорско светило представя в България методиката "Evolve9"

Треньорско светило представя в България методиката
01-05-2018 16:41
Огромен интерес предизвика посещението у нас на един от най-известните тенис треньори в света Майк Барел. Той е основател на методиката "Evolve9", определяна от редица специалисти като „най-добрата в тениса за обучение на деца". По покана на Българската федерация по тенис г-н Барел провежда семинар и тактически тренировки пред българските треньори. Над 50 български специалисти получиха ценни напътствия в Националния тенис център в Борисовата градина в София.

Майк Барел е треньор по тенис с над 25-годишен опит, като повече от 15 от тях прекарва в работа с деца до 10-годишна възраст. Барел има многобройни презентации на национални и международни конференции и е автор на статии и наръчници (един от които е по програмата на ITF Тенис10).

Работил е по програми към USTA, Tennis Australia, LTA (GB), Chinese Tennis Association и много други нации.

Мисията на „Evolve9" е да помогне на треньорите да изградят по–добри и по–подходящи програми и да преподават качествено, като взимат предвид нуждите на всяко дете. България е една от първите държави по света, в която ще се работи по тази програма.

Основната цел по прилагането на програмата е българските деца и техните треньори да получат най-високо качество продукт, който да помогне за изграждането на повече добри тенисисти в бъдеще, да се достигне до повече забавление в тренировките и да повиши броя на практикуващите нашия спорт.

Чрез програмата могат много лесно да бъдат представени състезанията като нещо, което не е толкова трудно и сложно (защото много от децата се плашат да играят на точки). Тя им помага да съживят състезателя в себе си.

Семинарът продължава и утре в Националния тенис център в Борисовата градина в София.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяFPI
Официални партньориHEADAsicsSoCourt
Медийни партньориTennis 24
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+