Меню Вход

БФТ организира семинар по програмата “Play&Stay” с лектор на ITF, както и треньорски курс за инструктори

БФТ организира семинар по програмата “Play&Stay” с лектор на ITF, както и треньорски курс за инструктори
22-03-2010 03:00

БФТ организира на 27-28 март на ТК "М Спорт" в София семинар по програмата "Play&Stay" за обучение и организиране на състезания за деца до 10 г. Семинарът ще се ръководи от Санди Проктър от британската федерация, една от водещите лекторки на ITF в тази област. БФТ организира събитието заедно с АТТ и ТК "М Спорт" и със съдействието на ITF и Tennis Europe.

Семинарът е част от програмата на БФТ за развитие и популяризиране на тениса сред най-малките. Целта е да направим тениса"по-лесен, забавен и полезен". БФТ се присъедини през миналата година към програмата на ITF "Play&Stay" чрез регионални състезания до 10 г. с олекотените "зелени" топки (тип 3). Големият успех на тези състезания дават основание на БФТ през тази година да продължи въвеждането на програмата и чрез организиране на турнири за по-малките на т.нар. "червен" корт.

Участието в семинара е безплатно за всички лицензирани треньори към БФТ. За нелицензираните тренори таксата е 100 лева. Срокът за заявки е 24 март на електронния адрес на федерацията bft@bgtennis.e-manhosting.com. БФТ може да осигури преференциални цени в Парк хотел "Москва". Основна тема на семинара е организирането на състезания за деца до 10 г.

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА (.pdf)

В двата дни преди този семинар, на 25-26 март ще бъде организиран треньорски лицензионен курс за инструктори по тенис. Той е част от програмата на БФТ за треньорско обучение през 2010 г. и се организира със съдействието на АТТ. Курсът ще се проведе на новата база на ТК "М Спорт" в София и ще бъде ръководен от доц. Цветанка Захариева. Цената на курса е 100 лева и включва и участие в семинара по програмата "Play&Stay" в следващите два дни. Срокът за заявки с 24 март на електронния адрес на БФТ bft@bgtennis.e-manhosting.com

ПРОГРАМА НА КУРСА (.pdf)

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+