Меню Вход

Завърши третата последна част от ITF курс за треньори

Завърши третата последна част от ITF курс за треньори
30-03-2018 17:14

В рамките на пет дни в София се проведе третият (последен)модул от курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF). Обученето се проведе на базата на БНТЦ, а заниманията бяха водени от Манук Хиндлиян и Пресиян Коев. В тях се включиха 11 млади специалисти от цялата страна. Освен това в групата имаше и представителка от Руанда, която е в България специално за да премине обучението на курса и да се яви на изпит.

В модул 3 беше наблегнато на теми свързани с планирането на тренировката и изготвяне на план за физическа подготовка и психология. Всичките кандидати се включиха с огромно желание и показаха завиден интерес в заниманията.

ITF1

Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула.

След края на първия модул кандидатите бяха разпределени в две групи. Втората група ще премине обучението си по модулите 2 и 3 след 1 юни.

ITF2

 

След края на третия модул, всички родни специалисти, които преминат успешно курса получават сертификат от от ITF и БФТ за успешно завършен курс на Ниво 1, който отговаря на деца от 6 до 12 годишна възраст

ITF3

Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.

ITF4

През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяFPI
Официални партньориHEADAsicsSoCourt
Медийни партньориTennis 24
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+