Меню Вход

В София се проведе втората част на ITF курс за треньори

В София се проведе втората част на ITF курс за треньори
01-03-2018 18:07

В рамките на пет дни в София се проведе вторият модул от курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF). Обученето се проведе от 24 февруари до 1 март на базите на БНТЦ и ТК „Про Спорт“.

Заниманията бяха водени от Манук Хиндлиян и Пресиян Коев. В тях се включиха 12 треньора от цялата страна. Това е най-трудния и тежък модул в който треньорите получават най-много информация.

DSC 0222

 

Родните специалисти получават информация, която е базирана на модерната методология за преподаване и която е обърната изцяло към играча. Тук играча е най-важен за сметка на традиционната подготовка в която треньора е най-важен. Треньорите развиват целия подход в четирите направления : ментална, техническа, тактическа и физическа подготовка. Всички кандидати се включиха с огромно желание и интерес в занимянията.

Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула.

Последната част от обучението започва на 26 март в София на БНТЦ.

DSC 0231

 

След края на третия модул, всички родни специалисти, които преминат успешно курса ще получат сертификат от от ITF и БФТ за успешно завършен курс на Ниво 1, който отговаря на деца от 6 до 12 годишна възраст

Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.

DSC 0265

През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяFPI
Официални партньориHEADAsicsSoCourt
Медийни партньориTennis 24
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+