Меню Вход

Даниела Кабакова и Чавдар Шоков спечелиха БНП Париба Мастърс до 12 г. във Варна

Даниела Кабакова и Чавдар Шоков спечелиха БНП Париба Мастърс до 12 г. във Варна
10-10-2009 03:00

Даниела Кабакова (Велто) и Чавдар Шоков (Локомотив Пд) спечелиха титлите от БНП Париба Мастърс до 12 г. Турнирът на осемте най-добри момчета и момичета в тази възрастова група, който премина при отлична организация на ТК “Велто” във Варна, бе организиран от БФТ с финансовата подкрепа на БНП Париба - генерален спонсор на федерацията и спонсор №1 в света на тениса.

Даниела Кабакова от клуба-домакин завоюва първото място без загубен сет в нито една от петте си срещи. Тя спечели убедително своята група, на полуфинал отстрани Елизабет Данаилова (ЦСКА) с 6/4 6/0, а на финала се наложи за втори път в турнира над Десислава Златева (Академик Сф) с 6/3 6/3. Преди това Златева надигра на полуфинал победителката от другата група Петя Аршинкова (Локомотив Пд) с 6/4 6/4.

При момчетата Чавдар Шоков загуби от Калоян Вълчев (Черно море Елит) с 5/7 4/6 в предварителната група, но се реваншира във финала в повторение на мача между двамата с 6/4 1/6 6/2. На полуфинал Шоков и Вълчев победиха убедително първите двамата от другата група - съответно Даниел Костов (Нефтохимик) с 6/4 6/3 и Георги Костов (Локо 98) с 6/1 6/0. За трето място Георги Костов надигра Даниел Костов с 5/7 6/4 6/2, също реванширайки се за загуба в групата.

Призьорите получиха купи, а спонсорът БНП Париба раздаде предметни награди на всички участници. Призовете бяха връчени от турнирния директор Георги Гергинов, директора тенис развитие на БФТ Илия Атанасов и представителя на БНП Париба С.А.-клон София Красимира Антимова. Наградите за феърплей по инициативата на БФТ “Тенисът - честна игра” получиха шампионът Чавдар Шоков и Александра Драганова (Локо 98).

БНП Париба подкрепя развитието на тениса в България и в света на всички нива: национални, регионални и местни турнири, включително и реализацията на училищни, семейни и обществени аспекти на тениса. В рамките на генералното спонсорство на Българската федерация по тенис, държавното първенство за ветерани, държавните лични първенства за мъже и жени, както и Мастърс турнир за юноши и девойки се наричат „БНП Париба”. БНП Париба развива и своята социално-образователна програма “Тенис за всеки”, осигурявайки възможност за младежи в неравностойно социално положение да играят тенис.Всички резултатиБНП Париба Мастърс до 12 години - момичетаБНП Париба Мастърс до 12 години - момчетаБНП Париба Мастърс до 12 години

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+