Меню Вход

Диа Евтимова достигна до финала на “Изида Къп”, румънката спечели турнира

Диа Евтимова достигна до финала на “Изида Къп”, румънката спечели турнира
04-10-2009 03:00

Диа Евтимова достигна до финала на международния турнир за жени в Добрич “Изида Къп” с награден фонд 10 000 долара, само седмица след като спечели титла на турнира от същия ранг в Сандански. Този път обаче българката загуби финалната среща, която поради дъжд се игра на закрито на твърда настилка, от румънката Симона Матей с 2/6 3/6.

Въпреки загубата Евтимова отново показа много добра форма, като в трите 10-хилядни турнира в България за жени (Русе, Сандански и Добрич) тя постигна една титла, един финал и един полуфинал, спечелвайки общо 26 точки за световната ранглиста на WTA.

Много добре на “Изида Къп” се представи и младата ни надежда Виктория Томова. След победи над рускинята Юлия Самусева и над поставената под №7 в схемата Мартина Гледачева, европейската шампионка до 14 г. достигна до четвъртфиналите, където в може би най-добрият мач на целия турнир отстъпи на Диа Евтимова с 4/6 6/1 4/6.

Общо 25 български тенисистки взеха участие в турнира в Добрич, като 13 играха в основната схема. Освен финалистката Диа Евтимова и Виктория Томова до четвъртфиналите достигна и Далия Зафирова, а за втория кръг се класираха още четири българки, спечелвайки по този начин точки за ранглистата на WTA - Силвия Желязкова, Надежда Василева, Мартина Гледачева и Таня Германлиева.

За румънката Симона Матей пък турнирите в България се оказаха много успешни, спечелвайки титлите и в Русе, и в Добрич, като това бяха първите й турнирни победи след септември 2006 г. Румънката, която е влизала в топ 150 на световната ранглиста, в момента е №470. На “Изида Къп” Матей стана шампионка и на двойки в тандем със сънародчиката си Диана Марчу. Двете победиха в оспорван финал сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви със 7/5 4/6 [10-5].

Това бе първото издание на международния турнир “Изида Къп” за жени след вече два турнира за мъже с награден фонд също 10 000 долара. По традиция организаторите от ТК “Изида” предоставиха на участниците превъзходни условия.

Шампионката Симона Матей и финалистката Диа Евтимова пък получиха уникални кристални купи, в които е вградено триизмерно копие на скулптурата в тенис-комплекса в Градския парк в Добрич.Галерия (официален сайт на турнира)Всички резултатиНаграждаване на шампионката МатейДвете финалистки  Кристалната купа за победителкатаПризьорките на двойки

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+