Меню Вход

Борислава Ботушарова ще участва в Мастърс-турнира на Tennis Europe до 16 г.

Борислава Ботушарова ще участва в Мастърс-турнира на Tennis Europe до 16 г.
30-09-2009 03:00

Борислава Ботушарова заминава утре за участие в Мастърс-турнира на Tennis Europe за юноши и девойки. Тя ще бъде водена от директора тенис развитие към БФТ Илия Атанасов и ще се бори сред осемте най-добри в Европа девойки до 16 г. Мастърс-турнирът до 14 и 16 г. ще се проведе от петък до неделя в италианския град Неапол.

Съпернички на Ботушарова са четири румънки - лидерката в ранглистата в тази възрастова група Елена Кадар, третата Симона Йонеску, Ирина Бара и Андрея Бадиляну, сръбкинята Йована Яксич, украинката Гана Пожнихиренко и грузинката Барбаре Еристави.

Борислава Ботушарова заема в момента девето място в ранглистата на Tennis Europe за девойки до 16 г. Най-големите й успехи през сезона са финал на турнира от първа категория в Улм (Германия), финал и титла на двойки на турнира във Фоджа (Италия), полуфинали в Хайд (Австралия) и Фолиньо (Италия) от втора категория.

Мастърс-турнирът на Tennis Europe се провежда по схемата на директна елиминация до пълно разпределение на местата и право на участие имат по осем юноши и девойки до 14 и до 16 г. Освен Борислава Ботушарова още двама българи имат достатъчно добро класиране - Димитър Кузманов (№1 до 16 г.) и Виктория Томова (№2 до 14 г.), но те няма да участват.Борислава Ботушарова

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+