Меню Вход

България е домакин на Монако в първия кръг за Купа Дейвис през 2010 г.

България е домакин на Монако в първия кръг за Купа Дейвис през 2010 г.
23-09-2009 03:00

България ще е домакин на Монако в първия кръг в група 2 на зона Европа/Африка за Купа “Дейвис” за 2010 г. Срещата ще се проведе на 5-7 март. България и Монако са се срещали четири пъти досега в световното отборно първенство за мъже, като резултатът е равен - 2:2 победи.

Въпреки че не блести с големи звезди, отборът на Монако винаги се е представял успешно за Купа “Дейвис”. В последните три години е неизменен участник в група 2 на зоната, като в последните две преодолява първия кръг. През този сезон Монако победи Черна гора с 5-0 и загуби от Финландия с 2-3.

Най-добрият тенисист на съперника ни е Жан-Рене Линар, който в момента е №197 в ранглистата на АТР, а преди няколко години бе и в топ 100. Той има над 15 участия в основна схема на турнирите от Големия шлем. През тази година останалите в състава на Монако за Купа “Дейвис” бяха Гийом Куиляр, Бенжамен Балре и Клеман Морел.

Във втория кръг на световното отборно първенство за мъже за 2010 г. България ще играе или като домакин на Норвегия, или като гост на Словения - при победа над Монако ще срещнем победителя от Норвегия и Словения във втория кръг, а при загуба ще играем срещу загубилия от тази среща в плейоф за оставане в групата. Вторият кръг е на 9-11 юли.

При евентуално класиране за третия кръг на 17-19 септември възможните ни съперници са Великобритания, Литва, Ирландия и Турция.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+