Меню Вход

Левски и Локо 98 спечелиха титлите от държавното отборно първенство до 18 г.

Левски и Локо 98 спечелиха титлите от държавното отборно първенство до 18 г.
19-09-2009 03:00

Отборите на Левски при юношите и на Локо 98 (Пловдив) при девойките спечелиха титлите от Държавното отборно първенство до 18 г. “Девин Къп”, което се проведе на кортовете на ТК “Дема” в София. В първенството участваха общо 21 отбора от 16 клуба от цялата страна.

Цветан Михов и Ясен Цанев донесоха първото място при юношите на тима на Левски, който бе воден от капитана Константин Георгиев. Те победиха с по 2-0 всичките си съперници - последователно Лозенец 2000 (София), Локомотив (Пловдив) и Черно море Елит (Варна) на финала.

След Левски и Черно море Елит в класирането се нареди отборът на Локомотив (Пловдив), победил в срещата за третото място М-Спорт (София) с 2-0. В класирането следват Лозенец 2000 (София), Банкя, Локо 98 (Пловдив), Радомир и т.н.

При девойките в изключително оспорван финал Локо 98 надделя над Дема с 2-1. След размяна на трисетови победи в двата мача поединично решаващ се оказа мачът на двойки. В него се стигна до трети сет, в който при 9:6 за пловдивчанки и троен мачбол за тях срещата бе прекъсната поради дъжд и доиграна на следващия ден. Тогава Локо 98 успя да спечели. Александра Митровска и Силвия Желязкова донесоха титлата на водения от Милко Милев отбор на Локо 98.

В срещата за третото място Локомотив (Пловдив) победи Драгалевци с 2-0. Със същия резултат ЦСКА спечели петото място срещу Лозенец 2000, а Русе победи Левски за седмото място.

Всички резултатиШампионите при юношитеПризьорите при девойките

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+