Меню Вход

Десислав Георгиев и Алина Каражова спечелиха Мастърс-турнира до 10 г.

Десислав Георгиев и Алина Каражова спечелиха Мастърс-турнира до 10 г.
08-09-2009 03:00

Десислав Георгиев (Ямбол 2005) и Алина Каражова (Дема) спечелиха Мастърс-турнира за момчета и момичета до 10 г., който се проведе на ТК “Дема” в София. Състезанието бе част от програмата Play & Stay, разработена от ITF и въведена за България от БФТ. В турнира участваха по 16 момчета и момичета от всички региони.

Мастърсът премина при перфектна организация от страна на домакините, голям зрителски интерес и много хубави срещи във всички кръгове от състезанието. Турнирът се проведе по системата на директна елиминация до пълно разпределение на местата. Призьорите бяха отличени с купи, медали и предметни награди, а всички участници получиха грамоти.

Десислав Георгиев се представи отлично при момчетата, като загуби само четири гейма за целия турнир. На финала той се наложи над Михаил Брадинов (Левски) с 9:0. В мача за третото място Иван Джамбазов (Локомотив Пд) победи Светлин Вълчев (Изида) с 9:2. В доста по-интересния финал при момичетата Алина Каражова надигра Михаела Гаджева (Пазарджик) с 9:4, а за третото място Гергана Топалова (Локомотив Пд) победи Мира Чанкова (Ямбол 2005) с 9:6.

Всички резултатиПризьорите от Мастърс-турнира до 10 г.Всички участници

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедDECATHLONБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+