Меню Вход

Васко Младенов: Много „специалисти” бяха сложили край на кариерата ми

Васко Младенов: Много „специалисти” бяха сложили край на кариерата ми
24-12-2017 14:28

През тази година Васко Младенов се завърна след тежка контузия в големия тенис. През есента Младенов спечели титлата на държавното първенство по тенис за мъже. Васко завърши сезона с успешно азиатско турне, където се класира за основна схема на чалънджъра в Хо Ши Мин и достигна четвъртфинал на фючърс турнир отново във Виетнам. Младенов даде специално интервю за сайта на БФТ. В него той говори за отминаващата година и надеждите си за бъдещето.

- Каква година бе за теб 2017-а?

- За мен беше една успешна година. Година на много промени и на завръщането ми в големия тенис въпреки негативните прогнози на много хора. Освен това е и начало на нови неща за мен.

- Върна се на корта след тежка контузия. Направи ли те по-силен психически времето, изкарано далеч от корта?

- Определено изпитанията, през които минах преди около година, ме направиха още по-силен и устойчив психически, какъвто винаги съм бил. Това беше просто още един тест за мен, който не бях минавал и не бих искал да минавам повече. Явно това е част от пътя ми и се радвам, че се случи точно по този начин начин. Това ме направи много по-зрял, по-силен и започнах да гледам на някои неща по друг начин. Когато не си корта толкова дълго време, започваш да разбираш някои неща, които иначе ти убягват понякога.

- Спечели държавното първенство за мъже. Къде поставяш тази титла в кариерата си?

- За мен титлата от държавното първенство е специална. Не само защото това беше едно от най-силните като участници държавни първенства, но също така и защото след завръщането ми на корта, никой не е очакваше да покажа какъвто и да е резултат. Особено на клей, защото това не е любимата ми настилка. Много „специалисти“ бяха сложили точка на моята тенис кариера и ме бяха отписали. Радвам се, че успях да докажа обратното и да вдигна купата.

-Направи доста голямо азиатско турне. Постигна и добри резултати там. Разкажи малко повече за прекарането време и турнирите в Азия?

- Азиатското ми турне беше много интересно и продуктивно. Там настина разбрах, че факторите жега, влажност и висока температура могат да бъдат решаващи. Радвам се, че се преборих с тях въпреки екстремните условия за тенис от метеорологична гледна точка. Показах доста добра игра и постигнах много добри победи срещу много силни играчи. Разбира се, много ми харесаха условията от гледна точка на кортове и топки. Запознах се с много интересни нюанси на местната културата, които много се различават от европейската и това ми хареса много. Сблъсках се с нови съперници и съм много доволен не само от резултатите, но и от времето, прекарано там.

vasko mladenov 11

- Какво ти предстои в близко бъдеще? Къде ще тренираш и как ще се подготвяш през следващата година?

- В момента планирам подготовка за държавното първенство в зала и това е приоритет. Ще търся най-добри условия, където да се подготвя и за участие на „Sofia Open“. И двата турнира ще се проведат на „хард корт“. Трябва да намеря най-добрите условия да се подготвям на тази настилка.

- На какви турнири ще наблегнеш през следващата година?

- Календарът за всички турнири през следващата година не е още готов и не съм направил точна програма. Както казах, първо искам да се подговя добре за държавното първенство и „Sofia Open“. След февруари трябва вече да имам план за по-пълна турнирна програма.

- Какви са целите ти и какво си пожелаваш за 2018 година?

- Най-главната цел за мен и това, което си пожелавам, е да бъда здрав. Това ще ми даде възможност да покажа тениса, на който съм способен, а резултатите вече ще дойдат от само себе си. На мен и на всички почитатели пожелавам здраве, защото това е най-важното нещо.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяFPI
Официални партньориHEADAsicsSoCourt
Медийни партньориTennis 24
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeKinder+