Меню Вход

Решения на Дисциплинарната комисия към БФТ

Решения на Дисциплинарната комисия към БФТ
18-08-2009 03:00

Във връзка с инцидента по време на международния турнир за юноши и девойки до 14 г. “Девин Къп” (провел се на ТК “Левски” в София в началото на август) - физическа разправа от страна на председателя на ТК "София" Петър Мирчев (присъствал на турнира в качеството си на треньор и баща на състезателя Георги Мирчев) срещу Христинка Братанова, изпълнявала съдийски функции по време на турнира,

въз основа на глава 17 “Кодекс на поведение” от Наредбата за провеждане на състезанията по тенис и на член 19, алинея 4 от Устава на БФТ,

Дисциплинарната комисия взе следните решения, утвърдени от УС на БФТ:

1. Наказва състезателя Георги Мирчев с лишаване от състезателни права за вътрешния и международен календар за период от 6 месеца от датата на публикуване на решението (от 18 август 2009 г. до 17 февруари 2010 г.)

2. На Петър Мирчев се забранява достъпът до всички вътрешни и международни прояви от календара на БФТ за период от 3 години от датата на публикуване на решението (от 18 август 2009 г. до 17 август 2012 г.)

3. Членството на ТК “София” в БФТ се замразява за период от 6 месеца от датата на публикуване на решението (от 18 август 2009 г. до 17 февруари 2010 г.). Дава се право на състезателите, картотекирани в клуба, да участват до края на 2009 г. във всички състезания от календара от името на БФТ. При нарушаване от страна на председателя на клуба Петър Мирчев на т.2 от наказанието, ТК "София" ще бъде изключен като член на БФТ.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+