Меню Вход

Успехи на млади български тенисистки на международни турнири

Успехи на млади български тенисистки на международни турнири
09-08-2009 03:00

Борислава Ботушарова достигна до финала на силния международен турнир в германския град Улм за юноши и девойки до 16 г. от първа категория на Tennis Europe. Българската тенисистка отстрани по пътя си съпернички от Швейцария, Германия, Румъния и Чехия, без да загуби нито един сет, а на финала загуби от поставената под №1 в схемата Елена Кадар (Рум) с 4/6 4/6. Ботушарова участва в поредица турнири в Германия и Австрия като част от “Б”-отбора на ITF/Tennis Europe, в който в долната възрастова група до 14 г. е и Джулия Терзийска.

Сара Боевска пък се представи много добре на турнира от първа категория на Tennis Europe за юноши и девойки до 14 г. в белгийския град Хаселт, достигайки до полуфиналите. Боевска постигна четири победи, от които две над поставени в схемата тенисистки. Във втория кръг българката отстрани с 3/6 6/0 6/3 германката Мечке, която е в топ 10 на ранглистата за девойки до 14 г., а в третия обърна с 4/6 6/4 6/2 и рускинята Мая Кацитадзе от топ 30.

Стефани Андреева достигна до финала на международния турнир за юноши и девойки до 14 г. “Девин Къп” от трета категория на Tennis Europe, който се проведе на ТК “Левски” в София. Състезателката на ТК “Локомотив” Пловдив постигна пет победи по пътя си към финала, включително над поставената под №2 София Колесар (Унг) с 6/4 7/6(4) на полуфинал. Шампионка стана Нина Стоянович (Сър), победила на финала Андреева със 7/5 6/3. Титлата при юношите спечели Йоан-Александру Бузелан (Рум) с победа над Невен Кривокуца (Хър) с 6/3 6/0.Призьорите на турнира Девин Къп до 14 г.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+