Меню Вход

България е домакин на още два кръга от европейски отборни първенства

България е домакин на още два кръга от европейски отборни първенства
25-07-2009 03:00

През следващата седмица България ще е домакин на още два кръга от европейски юношески отборни първенства. В Плевен е състезанието за девойки до 16 г., а в Сандански ще играят девойки до 18 г. С домакинствата на кръгове за девойки до 14 г. (в края на юни в София) и за момичета до 12 г. (през тази седмица в Сливен) БФТ организира през това лято общо четири първенства - за първи път в историята.

На модерните кортове на “Интерхотел Сандански” отборите на Гърция, Словения, Украйна и България ще се борят за класиране за финалния турнир до 18 г. Сред заявените участнички личат имената на четири тенисистки с класиране в световната женска ранглиста на WTA. България е в състав Мартина Гледачева, Изабелла Шиникова и Александра Митровска.

По същото време - от 29 до 31 юли - на кортовете на ТК “Плевен 90” шест отбора ще си оспорват първите две места в турнира за девойки до 16 г., даващи право на участие във финалния кръг. Съперници на България са миналогодишните шампионки от Полша, Австрия, Босна и Херцеговина, Румъния и Унгария. В тима ни са включени Борислава Ботушарова, Никол Христова и Ирен Коцева.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+