Меню Вход

Пет българи са поканени в отборите на ITF/Tennis Europe до 14 и 16 г.

Пет българи са поканени в отборите на ITF/Tennis Europe до 14 и 16 г.
22-05-2009 03:00

Петима българи бяха поканени за участие в отборите на ITF/Tennis Europe за юноши и девойки до 14 и до 16 г. Големият брой наши тенисисти се дължи както на добрите им резултати, така и на отличните връзки на БФТ в международната и европейската федерация и на решението България да организира за втора поредна година Източноевропейското първенство до 14 г., давайки възможност на максимален брой българи да участват.

Димитър Кузманов заминава през следващата седмица за участие в отбора до 16 г., който ще бъде воден от известните специалисти Руди Визер (Холандия) и Горан Шевченко (Македония). Кузманов, който е в топ 10 в ранглистата в тази възрастова група, ще участва в четири турнира от първа категория и един от втора в Италия и Франция, предшествани от петдневен лагер в Милано.

Благодарение на отличното си представяне на Източноевропейското първенство до 14 г. в Сливен миналия месец Цвета Димитрова (шампионка) и Вилиан Петров (вицешампион) спечелиха право да участват в отбора на ITF/Tennis Europe в тази възрастова група. През месец юли те ще играят в турнири от първа категория във Франция, Холандия и Германия, а отборът ще бъде воден от Руди Визер и Ирина Чичмарева (Беларус).

Джулия Терзийска и Борислава Ботушарова са включени в “Б”-отборите съответно до 14 и до 16 г., които ще проведат в началото на месец август лагер в Германия и ще участват в турнири в Германия и Австрия. Горан Шевченко, Оскар Сааме (Естония) и Ана Гаспарян (Армения) ще ръководят подготовката и участието на сборния отбор.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+