Меню Вход

"AES България Тенис Звезди" зарадва младите тенис звезди в Русе и Бургас

27-07-2017 11:43

Огромен интерес предизвика гостуването на "AES България Тенис Звезди” в Русе и Бургас. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис"AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България. Кампанията се реализира в 20 населени места в страната и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове.

Над 50 деца от различни възрастови групи от ТК "Приста 2011", Русе и техните треньори се включиха в открит урок, в който участва Матей Пампулов – дългогодишен състезател за Купа Дейвис и един от най-успешните български треньори, Пресиян Коев – отговорник на програмата „Развитие“ към Българската федерация по тенис и Катерина Генова – генерален секретар на федерацията. Децата показаха огромен интерес и имаха възможност да дискутират различни теми.

„Инициативата "AES България Тенис Звезди” е изключително полезна, сподели Стефан Митев, председател на ТК "Приста 2011". „Децата бяха много развълнувани да се срещнат лице в лице с шампион от ранга на Матей Пампулов. Обменихме много ценен опит, който ще ни помогне за по-добро развитие на тениса в Русе. След тази инициатива децата са още по-амбицирани да се развиват на тенис корта”, допълни той.

ТК "Приста 2011" разполага с 4 червени корта с клей настилка. На всички кортове има осветление, а през зимния период има отопляем балон за три от кортовете. През летните месеци близо 100 деца взимат участие в тренировките.

В рамките на инициативата "AES България Тенис Звезди” предстои още една среща в крайдунавския град, която ще се проведе в ТК "Русе”.

В Бургас повече от 30 деца от ТК "Авеню" взеха участие в открития урок с Матей Пампулов, който обърна внимание на всички и поигра с всяко едно от децата.

„Изключително сме щастливи, че инициативата "AES България Тенис Звезди” на ЕЙ И ЕС България и на Българската федерация по тенис гостува в Бургас“, сподели Стефан Пантов, треньор в школата на ТК „Авеню“. Подобни срещи са много полезни. "Авеню" (Бургас) е сравнително нов клуб и за нас срещата беше изключително ползотворна“, допълни той.

Около 100 деца тренират в школата на ТК "Авеню", която разполага със седем външни и три закрити корта.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+