Меню Вход

Григор Димитров и Тодор Енев спечелиха титла на двойки на турнир $10,000 в САЩ

Григор Димитров и Тодор Енев спечелиха титла на двойки на турнир $10,000 в САЩ
26-01-2009 03:00

Националите за Купа “Дейвис” Григор Димитров и Тодор Енев спечелиха титлата на двойки на международния турнир за мъже с награден фонд 10 000 долара в Холивуд (Флорида, САЩ). На финала двамата българи, които бяха поставени под №2 в схемата, се наложиха над италианците Стефано Яни и Матия Ливраги с категоричното 6/1 6/2.

Преди това Димитров и Енев остраниха Ел Михдави/Живкович (САЩ) с 6/4 7/5 в първия кръг, Боти/Раонич (Франция/Канада) с 6/1 6/4 във втория и поставените под №4 Чирич/Тошич (Сър/ЧГр) с 6/3 5/7 [12-10] в драматичен полуфинал. За Григор Димитров това бе втора, а за Тодор Енев - седма титла (плюс още седем от сателити) на двойки от международни професионални турнири.

Григор Димитров, Тодор Енев, както и Тихомир Грозданов, Симеон Иванов и Валентин Димов участват в поредица турнири в САЩ от категорията Фючърс като част от подготовката на националния отбор за мъже за Купа “Дейвис” преди гостуването на Унгария през март. В Холивуд най-добре от българите поединично се представи Тихомир Грозданов, който отстрани №1 в схемата и достигна до четвъртфиналите.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+