Меню Вход

Трима българи започват годината в топ 10 на ранглистите на Tennis Europe до 14 и 16 г.

Трима българи започват годината в топ 10 на ранглистите на Tennis Europe до 14 и 16 г.
01-01-2009 03:00

Трима от младите ни тенисисти започват новата 2009 година сред първите 10 в ранглистите на европейската тенис асоциация Tennis Europe за юноши и девойки до 14 и 16 г.

Виктория Томова е десета в класацията за девойки до 14 г. №1 е Петра Юбералова (Словакия) пред рускините Юлия Путинцева и Ирина Хромачова. Виктория Томова ще има възможност да увеличи точковия си актив още в края на януари, когато ще участва на турнирите от първа категория в Болтън (Великобритания) и Тарб (Франция).

Юлия Стаматова е на осма позиция при девойките до 16 г. с 350 точки, само 30 по-малко от четвъртата. Начело са румънките Кристина Дину и Ингрид Раду. При юношите до 16 г. пък Димитър Кузманов е №6 в началото на годината, като малко повече от 100 точки го разделят от лидера Василе Александру Гилеа (Румъния). И Кузманов, и Стаматова обаче ще започнат 2009 г. на турнири в горната възрастона група до 18 г.

Григор Димитров, който планира да се състезава само при мъжете, е №3 в света за юноши до 18 г. В последните 52 седмици той е участвал само в три турнира за юноши, спечелвайки два от тях - “Уимбълдън” и Откритото първенство на САЩ. За сравнение, лидерът Цун-Хуа Ян (Тайван) има 8 турнира, а вторият Юки Бамбри е участвал в 15.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център СпортмедБУЛИНС
Медийни партньори
ПартньориММСБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+