Меню Вход

"AES България Тенис Звезди" търси млади таланти в Пловдив

04-06-2017 09:19

"AES България Тенис Звезди” зарадва и децата от ТК “Албена”, Пловдив. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис"AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България. Тя се реализира в 20 населени места в страната и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове.

Над 30 деца от ТК “Албена” се включиха в открит урок, в който участва Матей Пампулов. Той е роден именно в Пловдив и е дългогодишен състезател за Купа Дейвис. Пампулов обърна внимание на всички и поигра с всяко едно от децата. На заниманието присъства и Петър Зехтински – директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив. Той връчи и почетен плакет на Матей Пампулов за принос в развитието на спорта в Пловдив.

„Инициативата "AES България Тенис Звезди” е от огромно значение за младите тенисисти, сподели Албена Цветкова – треньор и изпълнителен директор на ТК “Албена”. Присъствието на звезда като Матей Пампулов дава допълнителен стимул за развитието на децата. Той обърна внимание на всички малки тенисисти и ги мотивира да тренират активно и да не се отказват след загубите, а да следват победната си мечта”, добави Албена Цветкова.

ТК “Албена” Пловдив е сред успешно развиващите се клубове в страната. Създаден е през 1995 година с основен приоритет развитие на детско-юношеска школа. В момента повече от 80 деца се обучават на базата, която разполага с 4 открити и 2 закрити корта.

Спонсори и партньори
Официални спонсориAES BulgariaMonbatБанкяУниверситетска болница
Официални партньориHEADAsicsМедицински Център Спортмед
Медийни партньори
ПартньориММСБългарски спортен тотализаторБОКITFTennis EuropeErasmus +Kinder+